Öppna en elektronisk cigarettaffär: konceptet, med eller utan franchise

När din marknadsundersökning är klar måste du fråga dig själv, med tanke på den information du har samlat in och definiera vilken kommersiell positionering du kommer att anta.

För detta kommer du att förlita dig på marknadstrender, det kommersiella målet du strävar efter (i linje med din plats), men också det erbjudande som redan föreslagits av tävlingen. Det är verkligen nödvändigt att sticka ut med ett originalförslag.

Således måste du veta vilken publik du riktar din butik: människor som vill sluta röka, kvinnor över 40, en premiumpublik, unga aktiva människor. Denna lista är naturligtvis inte uttömmande. Att hitta en markerad positionering kan göra att du kan skilja dig från tävlingen.

Var uppmärksam på lämpligheten mellan din positionering och din plats. Vi ska inte skapa en lyxbutik i ett arbetarklassområde. I vilket fall som helst kommer vi att gynna shoppingdistrikt, med mycket passage.

Du kan göra valet att öppna en vape bar, eller fokusera på vätskor, diversifiera smaker, val, erbjuda många tillbehör… Flera möjligheter finns tillgängliga för dig.

Men var försiktig, kom ihåg att de flesta av dina framtida kunder just börjat vape. Erbjud premiumprodukter, men inte bara !

Du måste också fråga dig själv frågan om franchise. Ja, det finns flera franchise av vape butiker, som e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice.

Föredrar du att gå frilans eller gå med i ett nätverk ? Om du håller ditt oberoende är en garanti för frihet och autonomi, ta hänsyn till fördelarna med franchisen : stöd till installationen, leverantörer som redan finns, utbyte av god praxis, sammanslagning av vissa kommunikationsmedel, utbildning etc.
Sökandet efter den lokala att öppna sin e-cigarettaffär

Placeringen av ett företag är en viktig del av dess framgång. Faktum är att god närvaro säkerställer en hedervärd omsättning. Tvärtom Köp e-cigg på E-cigaretter.se kommer en övergiven butik inte ta lång tid att sätta nyckeln under dörren.

Du behöver inte nödvändigtvis en stor lokaler: i själva verket erbjuder du till salu utrymmesbesparande produkter, och det är inte nödvändigt att visa dem alla. Ett utrymme med en bänkskiva kan räcka, men igen är det ditt val.

Det kommer att vara lämpligt att bosätta sig på en upptagen gata, med passage : stadens centrum verkar mycket lämpligt. Nära en tunnelbanestation verkar vara en bra idé, det är intressant att bosätta sig så nära som möjligt till ditt mål. Så du kan överväga ett populärt grannskap om det är där din potentiella kundkrets bor. Platsen måste vara i perfekt harmoni med ditt koncept och positionering.
Vilken rättslig struktur att inrätta sin elektroniska cigarettaffär

Valet av den rättsliga strukturen i din e-cigarettaffär kommer att ha en direkt inverkan på ditt socialförsäkringssystem (egenföretagare eller det allmänna socialförsäkringssystemet), men också på beskattningsmetoden för företaget (bolagsskatt eller inkomstskatt), på administrativa formaliteter (rättsligt meddelande, skyldighet att hålla konton etc.), samt skydd av dina tillgångar (begränsat eller obegränsat ansvar).

Flera statuser är möjliga, Du måste överväga dem innan du bestämmer dig. Ingenting hindrar dig från att öppna en e-cigarettaffär som säljer Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils under mikroföretagets regim (ex-egenföretagare), men omsättningstaket gör det inte nödvändigtvis en mycket lämplig status. Du har också möjlighet till enskild firma, där chefen och företaget har samma juridiska identitet.

På kapitalföretagets sida föredrar du Eurl (enmansbolag) om du är ensam eller SARL (aktiebolag) om du ställer in din elektroniska cigarettaffär med en eller flera medarbetare. Om du vill dra nytta av status som assimilerad anställd, välj SAS (simplified share company) eller SASU (single-person simplified share company).

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.