Vad är en VPN i lätt förstådda villkor?

Förklara hur VPNS.se fungerar för att skydda privatlivet genom att endast använda tekniskt korrekta termer brukar få mig en hel del tomma stirrar, så jag har hittat ett sätt att förenkla förklaringen.

Bästa VPN – Pengarna tillbaka-garanti

Jag ska beskriva ett virtuellt privat nätverk när det gäller att du går på en resa till köpcentret utan att någon ser dig, vilka butiker du ska, vad du köper, var du kom ifrån, eller ens om du gick till köpcentret alls.

Låt mig först introducera de grundläggande sekretesskomponenterna i en krypterad tunnel (jämförande test: 4 vpn-tjänster för att surfa anonymt).
VPN-komponenter förklaras

Jag gillar att tänka på VPN-tjänst som två verktyg nätverkssäkerhet arbetar tillsammans för att skydda och dölja dina privata data, din plats och dina aktiviteter från alla sekretessintrång på nätet. Dessa är mycket lätt att förklara med några konstnärliga friheter tas.